آغاز سال ۲۰۲۲ برای صنعت اسکراپ بر خلاف سال ۲۰۲۱ خوش یمن نبود و در ۹ ماه گذشته روز به روز از تعداد کشتی های موجود در یارد های اسکراپ کاسته می شود.
به گزارش تین نیوز، در حال حاضر با کاهش شدید ارز های جهانی همچنین پایین آمدن قیمت ورق فولاد به خصوص فولاد دست دوم کارشناسان و تحلیلگران سه ماهه چهارم تیره و تاری را برای صنعت اسکراپ کشتی پیش بینی می کنند.
“Paul Bartlett” کارشناس و تحلیلگر بازار اسکراپ کشتی ها با انتشار گزارشی نوشت در حال حاضر روپیه پاکستان روند کاهشی پیدا کرده که در هفته گذشته به پایین ترین سطح خود رسید.
لیر ترکیه نیز در سرازیری قرار گرفته و ارزش خود را از دست می دهد از سوی دیگر قیمت ورق فولادی نیز در هفته گذشته در بازار های جهانی ۲۷ دلار در هر تُن کاهش یافت و به علت پایین بودن قیمت هیچ مزایده ای برای فروش فولاد دست دوم برگزار نشد که همین امر اثرات خود را بر صنعت اسکراپ گذاشته است. علاوه بر آن بسیاری از مالکان نفتکش ها که سال قبل مشتری پر و پا قرص یارد های اوراق بودند، امسال گرایشی به اعزام نفتکش های حتی فرسوده نیز نشان نمی دهند.
همین حکایت در بازار های سایر کشور ها مانند هند نیز قابل تکرار است، زیرا در هفته گذشته در هند نیز هیچ فروشی در بازار فولاد به ویژه فولاد دست دوم مشاهده نشده و قیمت ورق فولادی در هند نیز ۱۸ دلار به ازای هر تُن پایین آمد.
اگرچه قیمت ورق فولادی دست دوم هفته گذشته در بنگلادش با کاهش پنج دلاری مواجه شد با این حال رونقی در صنعت اسکراپ بنگلادش مشاهده نشده و در یک ماه قبل فقط کشتی کارونیا که در سال ۱۹۹۰ ساخته شده، توسط یک مالک اندونزیایی به ازای هر تُن ۵۹۲ دلار در یارد بنگلادش فروخته شد ه در حالیکه همین کشتی در سال قبل کمتر از ۷۰۰ دلار به ازای هر تُن عرضه نمی شد.
در این گزارش به نقل از مؤسسه Google Mobile Services (GMS) آمده است بازار های صنعت بازیافت کشتی تا کنون به این شکل خاموش نبودند در حالی که همه بخش های حمل و نقل به کار خود ادامه می دهند، اما مالکان به علت رکود بازار اسکراپ و کاهش قیمت فولاد هیچ عجله ای برای خلاص شدن از شر کشتی های قدیمی ندارند.
همانگونه که اشاره شد مالکان، نفتکش های بزرگ خود را به یارد های اوراق اعزام نمی کنند و ترجیح می دهند که تا آخرین نفس از آن استفاده کنند. زیرا در سال ۲۰۲۱ بالا بودن قبمت فولاد انگیزه ای برای مالکان نفتکش ها بود تا ضرر و زیان خود را بدین شکل جبران کنند.
در ادامه این گزارش امده است برخی تحلیلگران بر این باورند احتمال می رود موج جدیدی از فعالیت های بازیافت کشتی ها در آینده مشاهده شود، زیرا مقررات جدید کربن که توسط IMO اعلام شده به مرحله اجرای خود نزدیکتر می شود و بدین ترتیب ممکن است برخی از کشتی ها به علت آنکه شرایط زیست محیطی اعلام شده از سوی IMO را رعایت نمی کنند و عمری از آن ها گذشته است به سمت یارد های اوراق تغییر جهت دهند.
منبع