مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به اینکه پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) کریدور اصلی ترانزیت مواد نفتی از عراق به مقصد کشورهای حوزه خلیج فارس محسوب می شود گفت: این مسیر ترانزیتی برای کالاهای فله مایع نفتی عبوری به این کشورها است.
به گزارش سی نیوز به نقل از روابط عمومی اداره بنادر و دریانوردی خوزستان، بهروز آقایی در جریان برگزاری نشست مدیران سازمان بنادر و دریانوردی با مدیران و فعالان حوزه صنعت نفت و پتروشیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به ظرفیت های پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی منطقه بندر امام خمینی (ره) در زمینه ترانزیت کالا اظهارداشت: پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) در سال 1392 فعالیت خود را به صورت تخصصی در زمینه ارائه خدمات به مشتریان در بخش دریافت، ذخیره سازی، صادرات، واردات و ترانزیت انواع فرآوردههای نفتی سبک و سنگین به بازارهای هدف آغاز کرده است.
وی ادامه اداد: این پایانه در حال حاضر دارای 2 پست اسکله با ظرفیت پذیرش کشتیهای تانکر با دِدویت 45 هزار تن و بالاتر و مخازن با ظرفیت اسمی 350 هزار مترمکعب بوده که پیشرفتهترین تجهیزات تخلیه و بارگیری فرآوردههای نفتی نیز در آن بکار گرفته شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان تصریح کرد: این پایانه با تنوع ارایه خدمات به بیش از 20 نوع فرآورده نفتی سبک و سنگین، امکان افزایش و ارائه خدمات با طیف گستردهتری از محصولات و فرآورده را دارد.
آقایی اضافه کرد: پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) یکی از مسیرهای ترانزیتی برای کالاهای فله مایع نفتی عبوری است که علاوه بر اقتصادی بودن، در کُریدورهای اصلی ترانزیت مواد نفتی از کشور عراق به مقاصد کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارد.
وی با اشاره به وجود زیرساختهای تسهیل کننده به مشتریان کالای نفتی در بخش دریایی و بندری در این مجموعه بندری اضافه کرد: این پایانه نفتی، به تجهیزات استاندارد ایمنی مطابق با شاخصهای بین المللی متناسب با نوع فعالیت ها مجهز است.
*امکان افزایش عملکرد ترانزیتی پایانه نفتی بندر امام به ۸ میلیون تن*
آقایی در بخش دیگری از این گفتوگو به بازار مناسب ترانزیت فرآورده های نفتی اقلیم کردستان عراق در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: به واسطه وجود چنین بازاری، عملکرد این پایانه به طور متوسط پنج میلیون تن انواع فرآوردههای نفتی بوده است.
وی تصریح کرد: با وجود ظرفیت های فعلی، امکان افزایش عملکرد تزانزیتی از پایانه نفتی بندر امام تا 8 میلیون تن نیز وجود دارد.